Cubelles

Cubelles

Het is een veilige plek voor kinderen, waar de stranden niet overvol zijn en de zee vrij lang ondiep is.

Langs de kust van de Cubelles vindt u vele mooie, goudgele zandstranden. Het binnenland is bergachtig. Diverse berggebieden nodigen uit tot wandeltochten of zelfs tot bergbeklimmen.
Op de boulevard en in het dorp zijn verscheidene restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten en drinken.
In de buurt zijn winkels, kiosken, bank (in het dorp zijn er verschillende), apotheek.
De grote supermarkten zijn alle dagen open; ook op de zondagmorgen.

De lokale markt van Cubelles is in het dorpscentrum elke vrijdagochtend; daarna kunt u in het dorp gezellig koffiedrinken in verschillende zaakjes en de kleine winkels bekijken in de hoofdstraat.

Cubelles heeft een treinstation, waarmee je eenvoudig kunt reizen naar o.a. Vilanova y la Geltru (1 halte),  Sitges (2 haltes), Casteldefells, Garraf of Barcelona (40 minuten).

Aan de rand van Cubelles/Cunit zijn de grote supermarkten zoals; Aldi, Lidl, Carrefour, Dia, Mercadona, Bon Preu en verschillende kleine zaken daarom heen.

Sinds kort is er een fietsenverhuur tegenover het station van Vilanova y la Geltru,  je kun de boulevard tot Tarragona volgen. Of ga eens lekker de bergen in met de fiets of maak een prachtige wandeling dwars door de wijngaarden.

Cubelles ligt in het wijngebied Penedès; die inmiddels het wijngebied Rioja voorbij is qua populariteit. Met de auto zijn prachtige wijnroutes te volgen in het achterland rond Vilafranca. Denk aan het wijnhuis Torres en Bach, welke beide de moeite waard zijn om te bezoeken. De cava (Spaanse champagne) o.a. Freixenet en andere bekende namen zijn ook zeker de moeite waard om eens te proeven.

Als extra zomer atraktie: rond 14 augustus is in Cubelles het Festa Major.
's Avonds is op het strand een enorm  vuurwerk te bewonderen met daar achter aan een optocht met draken en los diablos en los gigantes.